ZAŠTITA KOŽE OD SUNCA

ZAŠTITA KOŽE OD SUNCA

Vaš idealan letnji dan je buđenje uz kaficu i uživanje uz prve zrake sunca? Ili izležavanje na plaži dok more zapljuskuje obalu? Šetnja sa najboljom drugaricom posle posla uz zalazak sunca? Šta je zajedničko svim aktivnostima tokom leta? Sunce! Svi volimo tople letnje dane, uživamo u njemu i ponekad se i ne setimo koliko je važno da zaštitimo kožu da bi bila zdrava i negovana.


Sunce je veoma važno, omogućava sintezu vitamina D i ima pozitivan uticaj na mentalno stanje ljudi. Ali, sa druge strane, imamo i opasno sunčevo zračenje u vidu UVB i UVA zračenja. Izlaganje UV zracima može dovesti do opekotina, preranog starenja kože (foto-starenje), pigmentnih promena (fleka) i povećanog rizika od raka kože.


Plava svetlost – šta je to?


Poznata nam je plava svetlost koju emituju izvori opremljeni LED ili kompaktnim fluorescentnim svetiljkama kao što su ekrani računara, tableta i pametnih telefona... ali plava svetlost je svetlost koju uglavnom emituje sunce.

Jačina sunčeve svetlosti može biti 1000 puta veća od svetlosti koju emituje ekran računara i potrebno bi bilo provesti 64 puna dana ispred računara za izlaganje koje bi bilo jednako izlaganju od jednog sata na suncu.

Stoga je potrebno zaštititi kožu i od plave svetlosti sunca.

"Plavo ljubičasti" deo vidljivog spektra sunčevih zraka  sadrži najviše energije, pa otuda i naziv HEV za "visokoenergetski vidljivu" plavu svetlost.

Sve više istraživanja ukazuje koliko plava svetlost ubrzava starenje naših ćelija i može biti štetna za oči i za kožu. 

Plava svetlost ima uticaj na naše ćelije i uzrokuje čak 25% oštećenja. Izlaganje plavoj svetlosti iz dana u dan ubrzava starenje kože te dovodi do pojave bora. S plavom visokoenergetskom vidljivom svetlošću otkriven je novi neprijatelj kože, možda čak i štetniji od UVB i UVA zraka. Zaista, plava svetlost može još dublje prodirati u slojeve kože, dosežući sve do hipodermisa.

Stoga, osim od ultraljubičaste svetlosti, potrebno je zaštititi i oči i kožu i od plave svetlosti. Da bismo bezbrižno uživali u svim blagodatima sunca, a zaštitili kožu od štetnog zračenja, veoma je važna pravilna zaštita.


Vaš saveznik u zaštiti od sunca – Avène dermokozmetika


Na koji način možete zaštititi kožu i korisititi sva pozitivna dejstva sunca na ceo organizam? Svakako, preporuka dermatologa je izbegavanje izlaganja suncu u periodu najintenzivnijeg zračenja, između 11h i 16h. Takođe, upotreba laganih majica i šešira sa širokim obodom, uz odgovarajuće naočare za sunce, je veoma važna. I, na kraju, ali od izuzetne važnosti za kožu je izbor prave kozmetike za zaštitu od sunca.

Dermatolozi širom sveta preporučuju Avène dermokozmetiku kao pravi izbor za različita stanja i tipove kože. Avène je razvio posebnu Sun liniju za efikasnu zaštitu kože od UVB, UVA zračenja i od štetnog dejstva HEV plave svetlosti. U asortimanu su proizvodi za zaštitu lica i tela, za decu i odrasle, za različita stanja i tipove kože, kao i posebni proizvodi za medicinsku namenu.


Dermatološko Avène rešenje protiv plave svetlosti – TriAsorb ™ filter


Eau Thermale Avène inovacija protiv plave svetlosti je TriAsorb ™ filter za zaštitu od sunca.

Kako bi zaštitili kožu od uticaja plave svetlosti, naučnici iz Avène laboratorija razvili su ovaj novi TriAsorB™ filter inspirisani prirodnom fotozaštitnom moći melanina.

Avène patentirani TriAsorB™ filter je organski molekul raspršen u formuli. Ova tehnika disperzije osigurava neškodljivost filtera, a 4 godine rada i 30 toksikoloških studija posvećeno je dokazivanju sigurnosti TriAsorB™ filtera. Zahvaljujući TriAsorB™ filteru, postigli smo i smanjenja udela filtera u proizvodu za zaštitu od sunca za približno 10% uz zadržavanje vrlo visokog nivoa zaštite.

Ultra siguran, TriAsorB™ filter ne prodire u kožu, već ostaje na površini kože.1

Ispitivanja pokazuju dokaze da filter štiti ćelijsku DNK od oštećenja usled UV zračenja.2


Avène Ultra fluid SPF 50 – Vaš nevidljivi štit

Novi Avène Ultra fluid SPF 50 nudi sve ono što je Vašoj koži potrebno: visoku zaštitu od UVB, UVA i HEV plave svetlosti uz komfor prilikom upotrebe. Tekstura Avène Ultra fluida SPF 50 je ultra fluidna, lagana poput vode. Brzo se upija, za samo 1 sekundu, uz nevidiljiv i nelepljiv trag na koži. Njegova visokopodnošljiva, bezmirisna, vodootporna formula je razvijena za osetljivu kožu. Odlična je podloga za šminku. Ultra fluid ima u sebi TriAsorb filter.

U slučaju da želite, uz zaštitu, da tonirate lice, Ultra fluid je dostupan i u toniranoj varijanti.

Ne čekajte - zaštitite svoju kožu danas i osećajte se sigurno tokom izlaganja suncu. Avène proizvodi za zaštitu od sunca pružaju sve što Vam je potrebno za optimalnu zaštitu i negu. Izaberite svoj proizvod danas i uživajte u svakom trenutku bez brige o štetnom dejstvu sunčevih zraka.

1 Lokalna primena (5 mg/cm2). Mereno na eksplantatima ljudske kože.
Korišćena su 3 modela: Zdrava koža/Zdrava i zračena koža/Oštećena i zračena koža.

2 Lokalna primena (2 mg/cm2). Mereno na rekonstruisanom epidermisu - folikularnim modelima. Stres: akutno izlaganje UV zračenju. Kvantifikacija oštećenja DNK (LC/MS analizom (tekuća hromatografija/spektrometrija mase))

Da li želite da dobijate obaveštenja o akcijama i promocijama?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.